• يکشنبه ١١ شهريور ١٤٠٣-١٣:٢٦
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٩٣٥٠
امانی در گزارش محله گردی منطقه 15 خاطرنشان کرد؛ 8-258

محله اتابک گرفتار بافت فرسوده، معتادان متجاهر و اتباع بیگانه/ سرانه‌های خدماتی با وجود افزایش جمعیت تأمین نشد

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ارائه گزارش محله گردی محله اتابک در منطقه 15 شهر تهران به وضعیت نامطلوب این محله اعم از وجود بافت فرسوده گسترده، وجود معتادان متجاهر برای شهروندان و همچنین حضور تعداد بسیار زیاد اتباع بیگانه در این محله و گلایه ساکنان از این مشکلات اشاره کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، ناصر اماني، عضو شوراي شهر تهران، در دویست و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورا، طی قرائت گزارش محله‌گردی خود از محله اتابک گفت: منطقه 15 شهرداري تهران بار سنگيني از مسائل مديريت شهري تهران را در خود جاي داده است. از آلودگي هوا و ترافيك، بافت فرسوده، حريم و آسيب‌هاي اجتماعي تا تراكم جمعيت و وسعت جغرافيايي و تعداد زياد نواحي (7 ناحيه) و محلات (21 محله) كه ضرورت توجه ويژه شورا و شهرداري تهران به اين منطقه را دو چندان مي كند. گزارش در خصوص يكي از محلات اين منطقه است كه نماد و مظهر بافت فرسوده و نوسازي بافت فرسوده و آزمون و خطاهايي است كه در دو دهه گذشته در اين محله اتفاق افتاده است.
او ادامه داد: مردم سه کلمه را مدام تکرار می‌کردند؛ شهرداري تهران، شركت نوسازان، سازمان نوسازي؛ كه هريك در دوره اي از مديريت شهري در امر نوسازي بافت فرسوده محله دخالت كرده و اما كار را به سرانجام نرسانده و صرفاً بافت فرسوده يكپارچه و بهم پيوسته كه هويت محله با آن عجين بوده است را تبديل به بافت منفصل املاك خريداري شده و رها شده زمين‌هاي متفرق و  املاك بي‌دفاع شهري شده است.
 امانی‌ گفت: در اين محله كه بزرگراه امام علي (ع) آن را به دو بخش تقسيم كرده است و با محله مينابي در موضوع بافت فرسوده مشترك هستند. جمعاً 663 پلاك توسط 3 مجموعه‌اي كه نام برده شد تملك شده كه 359 پلاك توسط سازمان نوسازي، 241 پلاك توسط شهرداري منطقه و 63 پلاك توسط شركت نوسازان تملك گرديده است. از اين تعداد پلاك حدود 112 پلاك املاك بدون دفاع شهري تلقي مي‌شوند و عمده آنها نيز متعلق به سازمان نوسازي و شركت نوسازان است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه از ابتداي آغاز نوسازي در اين محله بنابر اعلام سازمان نوسازي تاكنون 32 درصد 2 محله اتابك و مينابي نوسازي شده‌اند، گفت: اما متاسفانه به دليل تغييرات و نوع مداخلاتي كه در نحوه و شيوه نوسازي در طول زمان انجام شده است صرفاً تعدادي برج مسكوني ساخته شده، از طريق كليد به كليد يا خريد متري در گذشته به مالكان املاك واگذار شده و تاكنون هيچ سندي هم به آنان منتقل نشده است. 
او اضافه کرد: سرانه هاي خدماتي محله علاوه بر كمبود يا فقدان آن در گذشته با نوسازي و افزايش جمعيت هم سرانه‌هاي خدماتي تامين نشده است. به عنوان نمونه سرانه فضاي سبز كمتر از نيم متر بوده، البته سرانه فضای سبز در منطقه ۱۵ بالای ۱۵ متر است اما در این محله 2 بوستان كوچك كه در ابتدا و انتهاي محله قرار دارد هم يعني بوستان هاي شمشاد و زيبا (پرهام) به دليل نداشتن روشنايي و عدم ايمني و قديمي بودن مبلمان مورد استفاده مردم قرار نمی‌گیرند. هر چند منطقه 15 در نوسازي بافت فرسوده و آمار صدور پروانه در سال گذشته رتبه اول را كسب كرده است اما نوسازي در 2 محله ناحيه يك و دو، مهم ترين عامل اصلي همه مشكلات اين بخش از منطقه 15 است.
امانی ادامه داد: در حاليكه ناحيه يك منطقه 15، 6 محله را تحت پوشش دارد ناحيه 2، 3 محله هاشم‌آباد بخشي از محله اتابك و ابوذر را مديريت مي‌كند. شهرداری منطقه برای اصلاح ساختار پیشنهاد داده است اما در ستاد برای آن تصمیم‌گیری نشده و ضرورت دارد محله اتابك زير پوشش يك ناحيه و يا دو يا يك قرار بگيرد. امامزاده ملك خاتون كه قطعاً فرصتي فرهنگي براي اين منطقه و 2 محله اتابك و مينابي است محور املاك فرسوده و معارض است كه برنامه شهرداري براي نوسازي و يا تملك املاك معارض آن و قول‌هايي كه تاكنون به مردم داده شده، اجرايي نشده روشن نيست. در اطراف اين امامزاده 56 پلاك معارض با 7000 متر مربع مساحت وجود دارد، که بخشی از آن گودبرداری شده اما تصمیمی برای آن گرفته نشده است. 
امانی با اشاره به نابسمانی و بلاتکلیف بودن۳ معبر واسعي، عاشقيان، صادقي، به علت وجود املاك معارض گفت: هر چند برابر گزارش مديرعامل سازمان نوسازي معبر واسعي در حال تكميل بوده و بزودي بازگشايي مي شود اما معبر عاشقيان 97 متر و معبر صادقي 240 متر معارض ملكي دارند كه با توجه به اعتباري كه هم در بودجه متمم 1402 و هم در بودجه سال جاري براي تملك املاك ريزدانه تصويب شد اما متاسفانه تملك اين چند صدمتر ملك معارض  اجرايي نشده است!
این عضو شورا ادامه داد: پس از موضوع املاك فرسوده و نوسازي، حضور اتباع بيگانه به تعداد قابل توجه يكي ديگر از مشكلات اين 2 محله است كه بارها در گزارشات قبلي از محلات كم‌برخوردار به آن و تبعاتش اشاره كرده‌ام و حتي رئيس  شوراي اسلامي شهر تهران دو بار كتباً مراتب را به وزير كشور منعكس کرده‌اند. حضور معتادين متجاهر و فروشندگان مواد مخدر نيز از مسائل اين محلات است كه جمع‌آوري آن توسط شهرداري تبديل به يك برنامه مستمر شده، یعنی از یک طرف جمع می‌کنند و از طرفی دوباره در محله حضور پیدا می‌کنند.
او اضافه کرد: متاسفانه در محله گردي مشاهده شده كه تعداد خانم اتباع در يكي از چهارراه‌هاي اصلي اين محله در حال فروش بنزين به صورت گالني و دستي به موتور‌سواران هستند. اما خوشبختانه با همكاري شهرداري و فراجا در خيابان شهيد ابراهيمي خوشبختانه بخش زيادي از آن ساخته شده است مي‌تواند نقش مهمي در بازداري و كاهش حضور اين آسيب‌ديدگان اجتماعي ايفا كند و تسريع در تكميل و بهره‌برداري از كلانتري درخواست جدي اهالي اين 2 محله است.
به گفته امانی؛ طبيعي است وقتي بافت فرسوده، املاك رها شده و بدون دفاع، حضور گسترده اتباع خارجي و بزهكاران اجتماعي وجه غالب يك محله را تشكيل دهد انتظار انضباط شهري و تميزي و پاكيزگي نمي توان داشت. كمبود مخازن زباله، مخازن به شدت آلوده و رها شده و جاسازي نشده، رفع نشدن بوي تعفن‌جوی‌های حتی با وجود كانيو و سرپوشيده از دیگر مشکلات این محله است.  نام مقدس 150 شهيد دفاع مقدس زينت‌بخش و الهام دهنده معنوي مردم زحمت‌كش و كم توقع اين محله است كه با وجود 5 مسجد و چندين حسينيه و سياه‌پوش بودن اكثر منازل‌شان ياد و نام شهداء بويژه سرور و سالار شهيدان حضرت ابا عبدالله حسين (ع) را گرامي مي‌دارند.
او‌ گفت: غير از سراي محله مجموعه فرهنگي هنري شهيدان جعفري متعلق به سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با كلاس‌هاي متعدد و كتاب به مردم خدمات ارايه مي‌دهند اما نياز به توجه و مساعدت سازمان و شهرداري منطقه جهت بهسازي محيط و نوسازي وسائل بازي كودكان و بهسازي فضاي سبز دارد. مجموعه‌اي هم با عنوان مركز محله درخشان توسط سازمان‌نوسازي در گذشته احداث گرديده اما در حال حاضر تعطيل و بلااستفاده است.  دسترسي به حمل ونقل عمومي وجود دارد اما پايانه اتوبوسراني در جنب بوستان خيابان انصار قديمي، بدون سايه‌بان مناسب و تابلوهاي اطلاعات است. دوربين طرح ترافيك در خيابان حاج اسماعيل رضايي به علت جانمايي نامناسب باعث جريمه شدن خودروهاي است كه الزاماً بايد از دور برگردان آنجا برگشت كنند. تصادف خيز بودن معبر ميدان هاشم آباد از ورودي شهيد آيت الله رئيسي به سمت اتابك نيز يكي از نقاط حادثه خيز محله است. یک‌مجموعه ورزشی در محله مینابی وجود دارد که مدت‌هاست به وسیله هیئت امنا اداره می‌شو‌د و اختلاف ۱۱۰۰ متر با شهرداری تهران دارند و شهرداری از این افراد شکایت کرده که سبب تعطیل شدن مجموعه می‌شود. مردم توقع داشتند با شهرداری تفاهمی کنند و به دلیل استفاده مردم از آن ۱۱۰۰ متر صرف نظر کنند.
او در نهایت درخواست اهالي اين 2محله‌ را به صورت خلاصه فرائت کرده و گفت: اول؛ تدوين وابلاغ سند نهايي  نوسازي بافت فرسوده با توجه به ملاحظات و ويژگي‌هاي اين دو محله و مداخلات گذشته شهرداري. دوم؛ تعيين تكليف و تعريف كاربري املاك تملك شده توسط شهرداري اعم از منطقه– نوسازي و شركت نوسازان با اولويت تامين سرانه هاي خدماتي فضاي سبز، آموزشي، درماني.
سوم؛ تعیین تكليف اسناد مالكيت آپارتمان هاي واگذار شده. چهارم؛ طرح‌هاي نيمه‌تمام از جمله پاركينگ طبقاتي خيابان شهيد قاسمي، مجموعه تفريحي تجاري 6 طبقه جنب امامزاده ملك خاتون، مجموعه ورزشي زورخانه جنب امامزاده، يك باب مسجد
پنجم؛ رفع املاك معارض 3 معبر واسعي، عاشقيان، صادقي و بازگشايي آنها.
ششم؛ تصميم‌گيري درباره حضور اتباع بويژه افراد فاقد مجوز و اقامت.
هفتم؛ تسريع در تكميل و بهره‌برداري از كلانتري در حال احداث.
هشتم؛ رسيدگي به وضعيت نظافت و نگهداشت محله هاي اتابك و مينابي با توجه به شرايط ويژه و خاص آنها.
نهم؛ تجديدنظر در ساختار نواحي 1 و 2 و يكپارچه شدن مديريت محله اتابك
دهم؛ اصلاح هندسي سه‌راه هاشم‌آباد جهت كاهش تصادفات و جابجايي دوربين خيابان حاج‌اسماعيل‌رضايي.
 
کد خبر: 8-258

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





اخبار مرتبط